CZYM SCHŁODZIĆ WINO – POMYSŁY

Wina białe i różowe należy serwować w temperaturze od 8 do 12oC. Bardziej schłodzone podaje się wina lekkie i rześkie, niż te o bogatszym bukiecie. Szampany natomiast i wszelkiego rodzaju wina musujące najlepiej smakują podane w temperaturze od 4 do 8oC.

Doskonałym pomysłem na utrzymanie odpowiedniej temperatury wina jest wrzucenie do kieliszka kilku mocno zmrożonych owoców, co dodatkowo nadaje naszemu trunkowi bardzo elegancki i jednocześnie oryginalny charakter. Jak dobrać owoce do wina, by ich smak nie przeważał, a podkreślał najlepsze walory naszego wina – to przedstawia poniższa grafika.

Proszę, podzielcie się z nami w komentarzach swoimi propozycjami na tego typu połączenia.

284ab89847da0a4d7910fb20d7b33abf

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *