George Ballantine's Sklep

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich.
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?

Ceny w sklepach stacjonarnych mogą róznić się od cen na sklepie internetowym.




Zapraszamy także do naszych sklepów w Warszawie
ul. Krucza 47A | ul. Puławska 22 | ul. Marynarska 15 | ul. Zugmunta Vogla 62

Imieniny obchodzą

Dziś jest: 30-03-2020

Imieniny obchodzą:
Amelia, Leonard, Dobromir

Producenci

Sonda

Czy jesteś zadowolony z zakupów w naszym sklepie?

Statystyki

Liczba produktów:
4657
Liczba kategorii:
102
Liczba nowości:
11
Liczba promocji:
0
Liczba odsłon:
45125197
Wino o zapachu jagód lub innych owoców leśnych. Wyczuwalne aromat ciemnej czekolady. Wino to jest bardzo często używane do produkcji cuvees z Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.  
Region
Bugenland
Moc alkoholu
13%
Rocznik
2007
Temperatura
18C
Pochodzenie
Austria
Szczep
Merlot
Kolor
Czerwone
Kuchnia
Podaje się je do potraw mięsnych lub do np. sałatki greckiej.
Pojemność
0.75l
Sprawdź dostępność w sklepach:
Puławska:
jest
Krucza:
brak
Marynarska:
brak
Vogla:
brak
  • Cena:
  • 89.00 zł
  • PODZIEL SIĘ ZNALEZISKIEM!
  • Hillinger
  • Uprawa winorośli i produkcja wina ma w naszej rodzinie długo letnią tradycje. Winnice założył w 1935 roku dziadek Josef Hillinger. W tym czasie zajmuje się produkcja wina w trzeciej generacji. Obecnie winnice Hillingera mają 12 hektarów powierzchni. Dodatkowo są także zbiory przejmowane z innych winnic o dodatkowej powierzchni 15 hektarów. Zbiory składają się z na stępujących gatunków: Blaufränkisch ( Produkowany wyłącznie w Austrii), Blaer Zweigeld, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Souvignon, Souvignon Blanc, Welschriesling, Grüner Veltliner, Riesling i Sylvaner. Wina białe są produkowane w sposób klasyczny co charakteryzuje ich bardzo owocowy –cytrusowy odświeżający aromat i smak. Podczas fermentacji proces ten jest schładzany do 15° C aby zachować wyżej wymienione walory aromatyczne i smakowe. Wina czerwone przechodzą proces fermentacji w otwartych pojemnikach fermentacyjnych przy temperaturze 35°C. Biologiczny i naturalny proces odkwaszania następuje natychmiast po procesie fermentacji co pozwala produkować wina o pełnych zaokrąglonych wartościach aromatycznych i smakowych a także o bardzo dobrze powiązanych taninach.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie

Brak opinii o tym produkcie

Dodaj swoją opinię