50-procentowy burbon, w którego skład wchodzi 38% żyta.
Nie filtrowany na zimno. Bogaty w słodko-ostre nuty. Można w nim wyczuć wanilię, miód, czekoladę i goździki.
Idealnie smakuje...
Interesujący bourbon destylowany w Bardstown, w stanie Kentucky. Kilka lat temu postanowiono odtworzyć recepturę dawnego trunku James E. Pepper. Wiele lat zajęło twórcom, firmie Georgetown...
Amerykański burbon o zawartości alkoholu 53,5%.
Nazwa upamiętnia Baker'a Beam'a - jednego z destylatorów w zakładzie Jim Beam'a.
Zapach: owocowy, z nutami karmelu, ciemnych owoców...
Burbon destylowany w gorzelni Jim Beam, w Clermont, w stanie Kentucky. Jego
historia sięga 1796 roku, kiedy Master Distiller Basil Hayden złamał
zasady produkcji bourbona i do...
Klasyczny amerykański burbon o śmietanowo - karmelowym aromacie, z nutą pomarańczy i przypraw. W smaku
karmel, rodzynki, morele, pomarańcze. Długi, cynamonowy
finisz....
Burbon o charakterystycznym miedziano-bursztynowym kolorze. Jego bogaty
aromat, zdominowany przez waniliowo - karmelowe akcenty, jest typowy dla burbonów tego producenta.
Szczególnie...
Kolejna z limitowanej serii Blood Oath Pact, tym razem No 3 już dostępna, coś dla miłośników bourbona.
W przeciwieństwie po poprzednich wydań, ta w całości bazuje na recepturach "rye"...
Burbon typu small batch produkowany w destylarni Jim Beam. Każde butelkowanie jest trochę inne ('from the barrel'), natomiast zawsze jest z mocą beczki (zawartość alkoholu zazwyczaj mieści...
Booker's to bourbon niefiltrowany, butelkowany prosto z
beczki. Należy do wyjątkowej kolekcji "Small Batch" stworzonej przez
wnuka Jima Beama, Bookera Noe. Whiskey destylowana jest w...
Buffalo Trace Amerykański Bourbon pochodzący z destylarni o tej samej nazwie. Dość intensywny aromat gumowych rękawic , nieco maślany z domieszką słodyczy w tle. Na języku wyraźnie...
Echo Spring to 3 letni bourbon produkowany w Heaven Hill Distilleries w USA stan Kentucky
Jest to wersja single barrel, czyli whiskey przelewana do butelek prosto z beczki o mocy 45%
Aromat wanilii, karmelu , masła, przypominający szkockie ciasteczka maślane ( shortbreads)....
Elijah Craig 18yo
single barrel to bourbon z destylarni Heaven Hill, który w 2010 roku był wybierany najlepszym bourbonem na wielu festiwalach i przez wiele magazynów specjalistycznych....
Likier
na bazie Bourbona, aromatyzowany naturalną esencją wiśniową. Oficjalna premiera
miała miejsce w USA w 2010 roku. Likier jest słodki, posiada aromat tarty
wiśniowej, migdałów...
Likier na bazie Bourbona, aromatyzowany naturalnym cynamonem. Słodki,
butelkowany z mocą 35%, oprócz charakterystycznych dla tego gatunku aromatów
miodu, wanilii i toffi, posiada wyczuwalny...
Ezra Brooks po raz pierwszy pojawiła się na rynku amerykańskim w latach
50-tych ubiegłego wieku, jako produkt destylarni Medley, położonej w
Owensboro w stanie Kentucky.
Marka...
Aromat: Karmelowy z cytrusowymi nutami, białym pieprzem, wanilią
Smak: Słodki, karmel, biała czekolada, dębowe nuty, lekko
pikantno-miodowy
finisz
Trzyletnia Tennessee whiskey (poddawana procesowi filtrowania przez warstwę węgla z drzewa klonowego przed zabeczkowaniem) o jasno-słomkowym kolorze i słodkich aromatach miodu i wanilii.
Z połączenia legendarnego No.7 z ognistym smakiem likieru cynamonowego powstał długo wyczekiwany, niezwykły Jack Danniel's Tennessee Fire. Słodki, a jednocześnie pikantny. Delikatna nuta...
Jack Daniel’s Sinatra Select to znakomita whiskey, która swój
ciekawy charakter zawdzięcza specjalnie stworzonym do jej produkcji
beczkom Sinatra. Robione są ręcznie, zaś na...
Ten najbardziej popularny Bourbon na świecie posiada w recepturze
zacieru wysoki udział żyta. Destylowany w niższej niż zwykle temperaturze,
odbierany jest też z niższą mocą ok. 62,5%....
Likier jabłkowy na bazie Bourbona, butelkowany z mocą 35%. Jego premiera
odbyła się w 2015 roku. Jest wyjątkowo słodki i zdecydowanie na pierwszy plan
przebija się intensywny aromat...
Prezentowana wersja Jim Beam Black dojrzewa w beczkach z białego dębu przez okres 6 lat, czyli trzy razy dłużej niż wynosi minimum obowiązujące dla Bourbonów. Proces destylacji odbywa się...
Trunek wyrwany samemu Diabłu!
Nie ma w tym żadnej przesady, bo sposób, w jaki produkowany jest Jim Beam
Devil's Cut ma iście diabelski rodowód. Ponieważ w procesie starzenia, część...
Ten Bourbon rozpoczyna swój żywot jak zwykły Jim Beam z białą etykietą.
Jednak po czterech latach dojrzewania w nowych, świeżo wypalonych beczkach,
zostaje przelany do kolejnych, nowych...